Prippklubben gör eget öl!

Lanseringspartyt var på Halta Lottas Krog i Göteborg den 28 april 2005.

Prippklubbens Starkpilsner påminner inte så lite om fornstora dagars ljusa kvalitetsöl.

Det är ett pilsneröl av exporttyp vilket innebär att det är ett något starkare öl än vad som är normalt för den här öltypen.

Prippklubben valde att tillverka ett öl som säkert skulle falla de allra flesta av föreningens ca 200 medlemmar i smaken. Vi använder enbart svenska råvaror med undantag för den tyska kvalitetshumlen. Vatten, pilsnermalt, tre sorters humle och jäst är ingredienserna till Prippklubbens Starkpilsner.

Etikettens formgivning har en historiskt inspirerad prägel och korken är specialdesignad med föreningens namn i guld på en brun öltunna.

Vårt spännande öl innehåller 5,7 % alkohol och har en mjuk och rund men något fyllig fruktig smak, vilket balanseras av en angenäm aromatiskt betonad humlebeska.

Drick måttligt men låt dig väl smaka!

Den 28 april 2005 ägde en mycket stämningsfull begivenhet rum på Halta Lottas Krog i Göteborg. Etablissemanget var helt fullsatt eftersom ett stort antal före detta anställda på Pripps i Göteborg hade samlats inför lanseringen av Göteborgs nya öl.

Det rådde ingen tvekan om att det var ett välregisserat evenemang. Presentationen hölls av en vältalig gentleman iförd kubb. Konferencieren inledde med att presentera kvällens hedersgäster Pierre och Anne-Marie Pripp. Familjen Pripp kunde inte dölja att de var mycket hedrade. Vi fick höra storyn om ölets tillblivelse, samarbetet med Grebbestad Bryggeri och lanseringen på Systembolaget. Därefter följde en fantastiskt bra göteborgsk underhållning av Lennart Olsson som gjorde sin show ”De e la typisst me Kal” och vad kunde passa bättre en sådan härlig vårkväll i Göteborg med Halta Lottas fullsatt av gamla Prippare. I vimlet syntes före detta bryggmästare, bryggare, dravtorkare, filtrerare, kolonnledare, tappare, nästan hela labbet var där, utkörare, lagerpersonal, säljare och PR-folk.

När Prippklubben träffas under sådana former är det inte mycket som kan konkurrera när det gäller att skapa god stämning. Många var de som inte sett varandra på länge och vilket återseende det blev!

Den första brygden om 8 pall var redan slutsåld en vecka efter säljstarten den 2 maj 2005. Men det har kommit och kommer mycket mera. Artikelnumret är 81881-01.Prippklubbens öl (Göteborgs Nya Starkpilsner) går att beställa över hela landet.

Pripp, Pripp, Hurra!

Gala Petter