GÖTEBORGS NYA STARKPILSNER – ÖL PÅ GÖTEBORGSKA

 

Göteborgs Nya Starkpilsner är ett pilsneröl av exporttyp, som både väcker och släcker törst. Smaken är rund, en smula fyllig och ganska fruktig vilket balanseras av en aromatisk humlebeska. Alkoholhalten är 5,7 %. Göteborgs Nya Starkpilsner är ett utmärkt måltidsöl, ett finöl att njuta i det stilla – men också ett festöl man blir go´av. Det är ett öl som bryggs av göteborgare för göteborgare. Och för all dem som önskar att de vore göteborgare.

 

Den som kan sin göteborgska bryggerihistoria, ser genast att Starkpilsnerns etikett är tydligt historiskt inspirerad. Det har sina skäl. Bakom pilsnern står nämligen en gäng före detta anställda från Pripps. När Göteborgs anrika storbryggeri överraskande och svårbegripligt lades ner, startade de uppsagda medarbetarna Prippklubben. Göteborgs Nya Bryggeri AB, och därmed också Göteborgs Nya Starkpilsner, är resultatet av medlemmarnas envisa kamp för att återuppliva Göteborgs stolta bryggartradition. I dagsläget tillverkar vi öl i samarbete med hantverksbryggeriet i Grebbestad. Vi har även tillsammans lanserat Lilla London Specialbitter. Det är en generöst brittiskinspirerad ale på 5,0 % med mycket tydlig men lågmäld humlearom och lång lång efterbeska.

 

Vårt mål är att etablera en egen produktionsanläggning i Göteborg där vi kan utveckla nya spännande ölsorter. Göteborgs Nya Bryggeri vill ta upp den röda tråden och som hedervärda kulturbärare låta traditionen leva vidare i ny modern tappning.