Frölunda Superbowl 2008

Datum: 2008-03-22

Då har det varit den årliga bowlingturningen, ett roligt inslag i tillvaron.

Många glada människor var med och bowlade. Det fanns även de som inte bowlade utan var bara där och utgjorde ett trevligt sällskap. I atmosfären kändes det tydligt att det var ett festligt gäng som hade sammanstrålat. I baren serverades det givetvis det goda ölet från Prippklubben. Pumparna gick för högtryck.

I bowlingturneringen kämpades det på. En del hade vanan inne och
en del hade mindre vana att bowla. Den senare kategorin tillhör jag. Men det gick någorlunda bra ändå, jag slog inte ner en enda stackars människa med klotet.
Alla överlevde.

De som det gick bäst för var vinnarna:

Toni K (herrklassen) och
Gunilla C (damklassen).

De sopade banan med oss andra. Efter prisutdelningen drog karaoken igång. Där var det fullt drag. De ska ha en eloge de som vågade sig upp för att sjunga och underhålla oss andra.
Själv stannade jag kvar nedanför scenen och hejade på och dansade.
Det var en trevlig kväll och jag ser fram emot nästa års bowling.

Hoppas vi syns!


Författare: Monica Wahl

Familjedag 2007

Datum: 2007-09-08

Familjedag 2007

Färdkost?

Lördag kväll 8:e september. Sitter i soffan och kollar med ett öga
på Frölundas match på TV i väntan på landskamp i fotboll Sverige-
Danmark och summererar dagen.

Familjedag, en ny aktivitet för Prippklubben, drog en liten tapper
skara (ca 30 pers) som bjöds på en strålande höstdag med
mycket sol och trevligt umgänge.
Fiskdam fanns för de yngsta men tyvärr var det inte så många barn
med i dag. Öltältet var på plats och laddat med profilprodukter
att köpa. Det senaste tillskottet, slipsnålen är verkligen supersnygg.

Tipspromenad anordnades och frågorna bestod av ölkunskap och
några frågor om klubben.
Vinnare blev Marc som vann ett badlakan,
Nina tvåa med en kylväska som pris och
3:a Peter, en slipsnål fick han.
Nedan följer placeringar plats 4-10:

(4)Kenneth        (5)Håkan M
(6)Viktoria G     (7)Väinö
(8)Gittan            (9)Kim
(10)Toja

Viktoria G var den som gissade närmast vad det gällde utslagsfrågan
om antalet kapsyler i påsen. 253 stycken var det och Viktoria gissade 250.

Det är alltid lika kul att träffa alla och snacka en stund. Tack alla som
kom som till Slottskogsvallen idag och tack för alla generösa bidrag
till klubbkassan.

 


Författare: Marie D

Hemsedal 2007

Datum: 2007-04-12

SKIDRESA HEMSEDAL 12-15 April 2007

Vi var åtta stycken som markerade bussen vid Ullevi. den nionde Lars roddarn anslöt med egen bil från Bergen. Christer L., Thomas, Henrik, Sven, P-O, Kim, Gittan Toja. Efter en lång och skön resa med medhavd matsäck och sportdryck trevade vi oss fram till våran lägenhet. När vi vaknade på morgonen och tittade ut på de långa nedfarterna upptäckte vi att det med lätthet gick att kasta sig rätt in i liften från våran balkong. Närmare kan man inte komma härligheten. Hela helgen visade sig solen för oss och vi kunde till och med njuta av egengrillad korv högst upp på toppen. Efter kraftuttömmande skidåkning hela dagen vilade vi våra ben i solen vid et vattenhål. Ett otal goda maträtter gjordes i den trevliga lägenheten. I takt till hårdrock blandades den ena goda smaken efter den andra i gommen. När kvällen kastade sig över oss visade sig en planet på himlavalvet tillsammans med tusentals stjärnor.En effektfull avslutning på härliga dagar i fjällen. Tack till alla deltagare och vi syns igen nästa år.

Vid pennan: Mannen med de lysande skidorna.


Författare: Toja

Frölunda Superbowl 2007

Datum: 2007-03-31

DEN ÅRLIGA BOWLINGEN 2007-03-31 Vi samlades vid halv sju tiden på Frölunda Super Bowling, där vi mottogs med glatt humör och den goá prippsandan.

Det är alltid lika kul och härligt att se så många ”kända” ansikten. Efter det ”obligatoriska” kramkalaset, som alltid uppstår när vi ser varandra, var det så dags att dela upp oss i lag. Jag spelade dock inte, men jag tog desto mer kort. Hoppas verkligen att det syns på korten hur turneringen pågick. Vem som vann, har jag noll koll på, men det har väl säkert Johan, denna pålitliga ”klippa” som fixar o donar med allt o alla.

Ölpumparna gick för fulla ”muggar”, eller skall jag säga Pints… De fick fullt upp med att fylla på, med andra ord var ölen uppskattad även denna gång. Vi drack och njöt av stunden och av att bara ”vara” prippare, ialla fall gjorde jag det.

Efter turneringen, så drog karaoken igång, Marie och Marie, var stammisar och gjorde kvällen till succé. Jag är ett hängivet fan till dessa rockande bruttor som förgyllde kvällen med sång efter sång och hela tiden för full hals. GIRLPOWER flickor!!! Själv skulle jag aldrig komma på tanken att sjunga, men jag diggar desto mer.

Efter några glas vin i varje ben, fick jag en lektion i biljard. Jag är evigt tacksam för Roger och hans brors tålamod, när de svarade på alla dumma frågor angående biljard. Där blev jag sittandes, och nog fattar jag lite mer nu??? Det var kul i alla fall!


Sedan började personalen ställa undan stolar, precis när jag hade börjat få hum om hur allt fungerade. Vinnaren av bowlingen blev korad i samma veva. Snälla fyll i namnet den som vet, för jag hörde faktiskt inte vad som sas just då.

Denna kväll gjorde mig full av nostalgi, jaja och vin… Det bästa med bowlingkvällen, var ändå att få lov att se er allihop och kramas lite. Må så vara att Carlsberg tagit över, men för mig förblir det alltid Pripps. Så är det bara. I grund och botten förblir vi nog alla prippare och snart är det dags för nästa års bowling…

Tack ännu en gång till er som orkar hålla i trådarna!!! Ni är kanon, själv är jag inte så bra på sådant där men jag tar gärna foton. Ha det nu så bäst o kram på er allihop, precis hur mkt som helst. Vi ses förhoppningsvis snart igen.Annelie Andersson(Red)- Årets vinnare i bowlingsturneringen
var Gunilla Carlsson (Damerna)
och Claes Forsberg (Herrarna)

 

 

 

 

 

 

 


Författare: Toja

Västra Gastronomiska Akademin

Datum: 2006-05-17

Västra Gastronomiska Akademin

Diplom

En dag i maj blev Toja uppringd av Västra Gastronomiska Akademin som ville bjuda in oss till en prisutdelning där Prippklubben skulle tilldelas ett diplom för vår tillverkning av Prippklubbens Starkpilsner. Gissa om det var en stolt ordförande som ringde runt till oss andra i Styrelsen.

Tengby talar.. Pristagare 05Det beslutades att Marc, Johan och Marie skulle representera klubben denna hederskväll som började i Länsstyrelsens Hörsal med genomgång av vad det gångna året inneburit för förra årets pristagare (bla. Tomas Tengby & Leif Pagrotsky) och fortsatte med prisutdelning för 2006 som landshövdingen utfärdade.

Pristagare 05 -Tengby

Akademins stora pris 2006 gick till Hans Borén, kock på 28+, som förresten kan tänka sig komponera en specialmåltid anpassad till vårt öl.
Mark talar Marc berättade vid prisutdelningen med stor entusiasm om vilka ”filurer” vi i Prippklubben är, men lämnade dock en del åt fantasin till åhörarna vad det gällde alla tokigheter som vi Prippare varit med om under bryggeriets glada dagar.

Efter prisutdelningen var det dags för mingel med Prippklubbens Starkpilsner och småkakor! Detta var något som alla upplevde som en mycket god men annorlunda smakkombination men vi kan rekommendera detta som ett mycket bra alternativ till jordnötter och korv. Det pratades mycket omkring vårt öl och det var en stor glädje att få delta och höra alla positiva ord om vår produkt.
Mingel...Länsresidenset

Då regnet skrämt in oss gick vi vidare till residenset där Landshövdingen berättade lite kort om Göteborg och byggnaden, som för övrigt är Göteborgs äldsta.

Marie talar

En mycket god middag avnjöts, komponerad av Hans Borén. Prippklubben representerad av Marie Dahl stod för tacktalet för 2006 års pristagare. När kvällen avrundades var det flera stycken som efter god mat och söt efterrätt, längtade efter något gott att dricka, och vad kom då fram på borden igen…….

Starkpilsner fram...Vi i styrelsen känner oss mycket hedrade för denna utmärkelse och hoppas att detta kan ge oss bra publicitet så att vi har mycket att berätta om när Prippklubben nästa år får stå på podiet och berätta om hur året varit.

PRIPP PRIPP HURRA!

Pdf Bankett meny

Pdf Pressrealese fr. Akademin


Författare: Prippklubben

Frölunda Superbowl 2005

Datum: 2005-04-16

Det var äntligen dags för den extraordinära pubträffen på Frölunda Super Bowl. Min kontaktperson Niklas på FSB hade varit orolig i veckor inför den stora dagen, skulle Prippklubbens medlemmar dyka upp? Skulle deras satsning på oss betala sig? Jag får väl medge att jag kände en viss oro över att informationen inte nått ut i tid.

Några dagar innan den 16:e insåg jag att oron var helt obefogad, då över 50 personen hade föranmält sig till bowlingtävlingen.

Klockan 18.30 anlände jag, tillsammans med två arbetskamrater, till FSB. Jag var inte ensam att ta med mig bekanta denna kväll, snart var vi fler än 100 personer i lokalen med anknytning till föreningen. Själv har jag inte besökt Frölunda bowling sedan tidiga tonåren och blev glatt överraskad över vad som mötte mig.

Då utskicket kring vårt öl hade gått ut till medlemmarna var ju detta kvällens stora samtalsämne. Hur skulle det smaka? Vart går det att köpa? Releasepartyt osv.….osv. Många personer såg man för första gången sedan nedläggningen, det är ju bara att hoppas att de uppskattade denna kväll och går med i vår underbara förening.

Håkan som äger FSB var vår konferencier för kvällen. Han uppmanade oss som var föranmälda till turneringen att inta våra platser. Varje deltagare fick två kvalificerings- omgångar på sig att kvala in till nästa omgång. Själv lyckades jag missa nästa omgång med 3 ynka poäng. I nästa omgång spelade man mot man/kvinna mot kvinna/man mot kvinna, där vinnaren gick till final.

Samtidigt som finalomgången gick av stapeln började liveunderhållningen ta fart i en angränsande lokal. Från scenen kunde man njuta av både Fullt ös och Kurt Olsson. Showen tycktes vara uppskattad med tanke på vilket hålligång det var på dansgolvet framför scen.

Så var det äntligen klart; en mästare var korad, Claes (tyvärr saknar jag efternamnet). Som god tvåa fann vi Mats Augustsson.

Kvällen fortsatte i samma tecken med tjöt, kära återseenden, dans, biljard och en himla massa öl. Prippklubbens medlemmar betalade bara 35 kronor ölen mot uppvisande av medlemskort, ett erbjudande som är stående för oss medlemmar.

Tidigt bestämdes att denna kväll inte kan räknas in bland de övriga pubträffarna, då förutsättningarna inte var de samma. Det höjdes röster för att detta skall bli ett återkommande arrangemang och styrelsen har tagit upp frågan på dagordningen.

När jag tillsammans med min arbetskamrat vid tvåtiden på natten promenerade bort till bensinstationen för lite nattamat, var vi överens i vår bedömning om att kvällen var en mycket lyckad tillställning och klart värd att upprepas. Frölunda Super Bowl och framförallt Håkan och Niklas skall ha ett stort tack för denna fina kväll!


Författare: Johan Nydewall

Frölunda Superbowl 2006

Datum: 2006-03-25

Efter förra årets succé var det nu åter dags för en Bowlingturné i glada Prippares sällskap.

Lördagen den 25:e mars samlades ca 100 personer på Frölunda Superbowl, varav ett 60-tal för att deltaga i årets turnering. Tyvärr var inte förra årets vinnare på plats för att försvara titeln men ett och annat ansikte som vi tyvärr inte ser vid så många tillfällen dök upp i bowlinghallen. Efter lite diskussioner om spelreglerna var så äntligen spelet i gång på alla banorna.
Det tjötades, hejades på och skålades förstås med Prippklubbens suveräna Starkpilsner. Strider pågick på varje bana och nybörjare och elit kämpade tillsammans sida vid sida, det är ju det som är det roliga med bowling att alla kan vara med oavsett tidigare erfarenhet av bowling.
WIDTH: 90px; HEIGHT: 68px Vid sidan av banorna kunde man se olika grupperingar av medlemmar som inte deltog i spelet utan ”bara” passade på att umgås. Efter grundspelet var det dags för finalspel som detta år slutligen avgjordes mellan Tage Kallin, Daniel Caseryd. Under finalspelet drog kvällens underhållning igång, vilket gjorde att endast en liten skara hängde kvar vid banan för att heja fram segraren. Efter en spännande kamp stod det klart att Tage Kallin blev den som fick mottaga årets segerpokal.

Kvällen underhållare, ”ståuppare” kändes lite som en besvikelse, och det är klart att efter förra årets uppträdande av Kurtan var det inte lätt att få alla i samma stämning.

En stund senare startades karaokemaskinen upp och nu visade det sig vara många intresserade av att gå upp på scenen och få förverkliga sina drömmar om att vara artist om så endast för en kväll. Det var inte bara Prippare utan även andra gäster till Bowlingen denna kväll framträdde i rampljuset. Även delar av Styrelsen prövade sina talanger till medlemmarnas stora glädje och man kan konstatera att kvaliteten på framträdandena varierade kraftigt, men vad gör det i glada vänners lag. Huvudsaken är att hjärtat är med och så är ju alltid fallet när Prippklubben träffas.

 

Det är kul att genomföra aktiviteter för klubben där så många deltagare visar sitt intresse och ansluter, bowlingen verkar vara en aktivitet som kommer att fortsätta att arrangeras kommande år, om deltagarantalet håller i sig. Lite bättre disciplin behövs dock, och det är viktigt att man anmäler sig om det står så i inbjudan.

Styrelsen ser nu fram emot att se en lika bra uppslutning kring Brännbollen som i år går av stapeln den 10/6 klockan 13.00 i Slottsskogen. Vi får hoppas på att det i år blir bättre väder, något som Tony faktiskt har lovat ;-).
Pripp Pripp Hurra !


Författare: Prippklubben

Drakbåtsrodd 2005

Datum: 2005-06-18

Prippklubben 2:a i Drakbåtsfestivalen! 18 juni 2005
En fantastisk dag!

Vi samlades på vår standard plats på parkeringen, taggade som tusan! Solen sken och det blåste lite grand men vad gör väl lite blåst? Coach Lasse försökte lära oss lite båtvett samtidigt som Marc hällde upp vår egen öl i muggar och delade ut till de som ville ha. Doping – Nädå.

Vid 13-tiden var det dags för första paddlingen för vår del. För motståndet stod Kungälvs Kanotklubb (funktionärsbåt, dom vi skulle mött lämnade WO) och det gick ju riktigt bra med dagens hittills bästa tid 1.05,30. Direkt vidare mot final och en ganska lång väntetid. Nåja, lite mat i magen är ju inte fel så en del av paddlarna travade iväg till Burger King. Efter maten blev det en del tjöt och mer öl. Vid 15-tiden var det dags för kvarten mot Roro Roddarna (Göteborgs Hamn) och det gick vägen det oxå, tiden blev 1.02,56. I semin mötte vi Spencers Pirater och där höll det på att gå riktigt illa. Hade inte styrman rättat skutan hade en kollision inträffat, pga detta kom vi lite vid sidan av den utstakade banan. Motståndarna protesterade men när alla sagt sitt stod vi ändå som segrare. Tid 1.01,66
I finalen möter vi NCC STAR. Starten gick och vi kom iväg hyggligt, sen hände något… ett par paddlar slogs ihop och otakten kom. Vi kämpade hårt för att komma i takt och det fungerade rätt så bra efter ett tag. NCC hade en ledning, men den var inte stor och efter att vi fått lite ordning på paddlarna så började vi vår väg tillbaka. Nu var det bara att ta i för den förlorade tiden, vi hämtade in lite i taget och när vi närmade oss mållinjen så hördes det från speakertornet att det var jämt. Målgången kom och vi visste INTE vem som vunnit? Målfoto skulle tillämpas för att kunna kora vinnaren… tyvärr kom vi ”bara” 2:a. Tiden i finalen blev 59,53 ungefär 3 tiondelar efter vinnaren NCC.

Klicka för större bild! Ett stort TACK till Madde som ser till att vi är med i Drakbåtsfestivalen. TACK även till Lasse som coachade oss så bra – du fick nästan ordning på oss. TACK till Marc som hjälpte oss med vätskebalansen. TACK till alla som var med och paddla oss till en andraplats och TACK även till alla ni som stod på kajen och hejade fram oss.

//Peter


Författare: Peter

Brännboll 2005

Datum: 2005-06-11

Brännboll 2005

                         

 

 

Blöt brännboll 11 juni 2005     Och regnet det bara faller ner...

Äntligen hade ”sommaren” kommit och man hade sett fram emot en solig familjedag med pick nick och brännboll i Slottsskogen. Inledningen på sommaren hade ju visserligen varit minst sagt ostadig men självklart hoppades vi att traditionen med det perfekta vädret på brännbollen skulle hålla i sig även i år. Nu blev det tyvärr inte såPrippklubben hade fått indikationer på att vi kunde bli uppemot 130 personer om vädret skulle bli fint, men hur många kommer om det öser ner?

Det hela började bra. Medlemmarna och anhöriga strömmade till och hade som vanligt mycket trevligt. Det skålades flitigt i klubbens öl. Efter någon timma tog ordföranden och satte fart på brännbollen, två fulla lag ställdes ut på plan och spelet kunde börja. Trots usla väderutsikter hade en imponerande skara om ca 80 personer slutit upp varav minst 50 spelade brännboll! Ett extra partytält hade satts upp för att eventuellt komma till användning om det skulle bli regn. Det kan man kalla god framförhållning! Det blev nämligen en duktigt blöt föreställning där vattendropparna piskade ner från skyn. De flesta hade då redan hunnit avnjuta sin pick nick och samlades i våra två ”skyddstält” där mysighetsfaktorn slog alla rekord. Vi lyckades få in alla under tak och efter ett tag var det ungefär samma ljudnivå som på Palace uteservering en lönehelg!

          
Nu har Prippklubben bevisat att vädret absolut inte spelar någon roll, när det gäller den sammankomst som varje år lockar flest gamla Prippare. Det var glädjande att ett antal av föreningens inbjudna sponsorer och hedersgäster var med och att några till och med deltog i brännbollen. Framåt kvällen upphörde regnet så att folk kunde ta sig hem och Prippklubben kunde rigga ner allting lugnt och metodiskt. Ett stort tack skall framföras till Toja som var aktivitetsansvarig och till styrelsens tältslagare som var på plats i mycket god tid. De ansvariga för den omfattande logistiken Krister, Peter och Marc bör också tackas. Deras arbete planeras och utförs tydligen flera dagar i förväg. Vilken organisation föreningen kan sjösätta!

 

 

 

 


Författare: Herr Malte Humleknopp

Ölhallen 7an 2003

Datum: 2003-08-30

Marie Dahl tar upp stafettpinnen och beskriver en fantastisk kväll i den sena augusti.

Den 30:e augusti var det dags för en ny pubträff på den anrika ölhallen 7:an på Kungstorget. Nina tog emot oss med glatt humör och alkoholfritt i glaset, ty en ny medlem kommer ju snart att se dagens ljus och kanske också få deltaga i vårt glada gäng.
I takt med att alla ”goa gubbar” fyllde lokalen, ja till sist var det inte många kvar som inte tillhörde Preppens, ökade skrålet och man kunde känna gemenskapen i hela lokalen av alla gamla arbetskamrater. Kamrater från alla avdelningar, fortfarande anställda och tidigare anställda blandade sig runt borden och alla som klev in genom dörren välkomnades och gjordes plats åt. Diskussioner pågick glatt runt borden om alla möjliga ämnen, och visst hördes det planeringar av en Danmarksresa i höst från ett av borden.
Eftersom Bromma bryggeriet nu kommer att följa efter i nedläggnings processen diskuterades hur vi ska kunna hjälpa till att starta en Prippklubb i Stockholm. På sikt kan ju detta innebära att vi kan ha gemensamma träffar eller resor och kanske få igång något som liknar forna tiders koncernmästerskap, vilket vi ju alla som deltog, upplevde som mycket trevliga.
Ölburkssamlingen runt om väggarna i lokalen gav inledning till många diskussioner om märken, lanseringar och kul episoder. Visst fick vi leta en stund men till slut såg vi till vår glädje att även ”Sista Brygden” hade en plats i samlingen.
Efter några timmar började gruppen tunnas ut och några tappra medlemmar drog vidare ut i kvällens vimmel.
Det verkar som att ses 1 gång i månaden ger större uppslutning än då vi hade varje lördag eftermiddag. Nu kan man ju vara säker på att någon ”kändis” finns på plats.
Du som inte varit med på någon pubträff, ta chansen att svinga en bägare med oss på nästa träff som jag förmodar kommer att vara i slutet på september. Håll utkik på hemsidan så får du mer information.
I en värld som denna med allt som händer omkring oss, är det skönt att mötas i goa vänners lag och för en stund glömma nuet och prata minnen.
SKÅL!


Författare: Marie Dahl

Brännboll 2003

Datum: 2003-06-28

Förra året i juni, började vi med en aktivitet som nu i år har blivit en tradition; BRÄNNBOLLEN.

Även i år hade vi tur med vädret. Det var inte lika stekande hett som året innan, men perfekt att spela brännboll i och umgås. Vi var totalt ca 90 personer inkl. respektive och övriga familjemedlemmar.
Var och en hade med sig vad han/hon ville äta och dricka, och så bjöd klubben alla medlemmar på öl, mot uppvisande av medlemskort. Mark hade hjälpt oss att fixa billigare öl. Vi hade ställt fram en liten burk där medlemmarna kunde bidra med valfri peng. Och tack vare medlemmarnas bidrag, så skulle ölen bara kosta 200 kr för klubbens kassa. Men då bidrog Marc med resten av pengarna, så det blev +/- 0 i klubbkassan för ölen!!
När vi samlas så här, så är det precis som förr, på den gamla goa Pripps-tiden, fast vi alla har blivit några år äldre förstås. Pripps finns ju i verkligheten, som vi tyvärr vet, inte kvar, (tack vare den stora gröna jätten), men våra vänner och goa gemenskap kan ingen ta ifrån oss!!!
Vi ses ju snart igen på alla våra andra aktiviteter, såsom Drakbåtspaddling, Fältstafett, Pub-tester m.m.
Ha dé bra så länge i den härliga sommaren, Kramisar, Madde


Författare: Madde

Fältstafetten 2003

Datum: 2003-05-17

Man kan riktigt känna lukten av svett när vår mäste krönikör Toja beskriver årets upplaga av fältstafetten.

Söndagen började med blåst och kraftigt regn, så undertecknad tog nytt tag i täcket och drog med ett bestämt ryck det över sitt gråsprängda huvud.
Efter hand som dagen gick så lugnade dock vädret sig, men som alla andra gånger började nerverna värka som en mindre tyfon på mig. Tankarna som kommer upp är otaliga. Är det någon som blir sjuk? Hur många är sjuka ”av” kvällen innan? Finns det reserver? Kan man stuva om i laget? Kommer alla i tid? etc.
Klockan 16.00 var i alla fall samtliga deltagare på startlinjen, korven på grillning och tältet stod upp.
Startskottet gick och det var fullt ös som vanligt. Blodsmaken fanns där samt det där väsandet som kommer någonstans nedanför hakan, där liksom en bälg häver sig in och ut.
Det var två lag från Prippklubben som kämpade. Men som vanligt så är det deltagandet som räknas och inte förlorare eller vinnare.
Tack till alla deltagare, korvgrillare och ”tittapåare”, det var en jättemysig dag !

Vid pennan, Er ödmjuke Toja.
DELTAGARE Klass 4 – Omgång 37 – 62 startande lag.
Prippkl. 1 Tid: 34.35 – Placering: 29
1. Håkan Fredriksén 2. Torgny Westerlund 2. Niklas Jolgård 3. Thomas Lundén 4. Björn Yvestål 5. Björn Collin 6. Henrik Nilsson 7. Mikael Magnusson Lagl. Toja
Prippkl. 2 Tid: 37.28 – Placering: 49
1. Terje Anderton 2. Håkan Ahl 2. Tobias Ljungqvist 3. Mats Olsson 4. Claes Gustavsson 5. Marie Eriksson 6. Tage Kallin 7. Stefan Mårtensson Lagl. Martin Lundh

Författare: Toja

Ålborg 2003

Datum: 2003-05-10

Ålborgresan, 10-11 maj 2003
Tidigt på lördagsmorgonen träffades vi på Stenaterminalen för biljettutlämning. Det var 11 förväntansfulla medlemmar, som med var sin dramat äntrade det stolta skepp som skulle föra oss över det vilda havet till Danmark. På vägen över fick vi lära oss det ädla spelet Gurka, som tydligen enligt tradition måste utföras under förtärande av maltdrycker. Nåväl en del av oss fick i sig ett wienerbröd med kaffe också. Väl på plats i främmande land, tog Håkan Ahl över vägbeskrivningen. Han tog oss till tågstationen, fixade biljetter och satte oss i en vagn, där avståndet till en toalett inte var alltför långt. Slutmålet på resan Ålborg tornade upp sig framför det frustande lokomotivet och Håkan visade oss till det fashionabla hotellet Phønix. Att Håkan visste var det låg fanns inget tvivel om, det gick den genaste vägen. Rummen intogs med buller och bång.
Trettio minuter senare började vår kulturella vandring i staden. Jens Bangs hus besöktes, det byggdes 1623-24 och är det äldsta och största köpmanshus i Skandinavien. Våran vandring gick vidare och diverse lokaliteter uppsöktes. Bord beställdes på restaurang Casablanca och senare på kvällen gjorde vi allt för att buffén skulle ta slut. Ja inte alla men Stig-Åke dök i alla fall upp och mölade i sig ett par bröd. Efter middagen var det fritt att ta sig för vad envar ville. En del ölade, en del discade, någon vilade och vad alla andra gjorde har jag ingen aning om.
Söndagen kom som den alltid gör och efter en bamsefrukost blev det vandring ner till Limfjorden, där lokala fiskare sågs landa sin sill på kajen.Tågresan till Fredrikshavn började 11.45 och nog tyckte jag att det kluckade lite små trevligt vid vissa bord. Väl framme började en hektisk kamp med kundvagnar och danska mynt, Visakort, och falska pengar. Åtskilligt pankare klev vi på landgången till fartyget som sakta men säkert tog oss hem till Sverige. En trevlig resa med mycket skratt, utfört i lugnt och fint tempo var över.

Det är alltid gott att resa i goda vänners lag. Krönikör Toja Eran delvis reseledare som numera kan spela gurka fast inte så bra som Mats Olsson.


Författare: Toja