Vad jag ska göra här får framtiden visa, just nu behöver jag komma igång och känna lite på det först.

Först lite bakgrund.
Jag flyttade upp hit till Arboga 2007 (efter min tid på Pripps och THL). Arboga ligger mellan Örebro och Västerås eller mellan Örebro och Eskilstuna beroende på om du kör vägen över eller under Mälaren på din väg förbi mig till Stockholm. Närmare bestämt 16 mil härifrån till Stockholm, men vem f*n vill dit? och 32 väldigt långa mil ner till gamla goa Göteborg! *suck*, ja jag saknar er och Göteborg rätt mycke… men jag har det rätt bra här.

Här finns det jobb åt mig, jag jobbar som vulkare i det företag som min far startade för ca 30 år sen, 1 år innan jag flyttade ner till Göteborg -85!, jo jag håller på med en viss renovering av huset jag bor i också. Det är tänkt att jag ska byta fasaden från en ganska ful gul fjällpanel till en nymålad och fräsch lockpanel, målet… eller målat blir det en röd liten stuga med vita knutar. Väldigt fint tror jag.
Vi får se om det blir klart också? Kroppen orkar inte vad den har gjort numer.
Man tror att man ska klara vad som helst, jag har länge levt med den tron om att inget är omöjligt eftersom jag har lite byggnads färdigheter sen BPA tiden, men nu har problem med ryggen blivit allt mer påtagligt och jäklars vad handikappad man blir direkt! De enklaste sysslor som att diska, dammsuga, klippa gräs (med en självgående klippare t.o.m.) blir fruktansvärt jobbiga.
En ny åkgräsklippare tog hand om ett av mina problem, och det va nog det bästa köp jag gjort på länge! Tänk vad enkelt och faktiskt ganaska kul gräsklippningen är nu!
Innan åkklipparen tog det mig 3 dar och klippa allt t.v. all tid jag fick sitta och vila ryggen.

Jobbet nämnde jag lite hastigt där ovan, vad gör jag här då?

Vulkare? Vad gör en sån? Inga däck som alla tror! Vi jobbar med:
Gummiduk, typ packningar, stänkskydd, mattor.
Plast/pvc band, oftast inomhus i industrier, tvättar, bagerier, butiker (kassabanden).
Transportband, vi lagar dom, skarvar dom, byter dom och ser till att dom går rakt.
Gummi beklädnad, vi klär också olika typer av maskindelar med gummi för att reducera ljud och slitage på metallen, för en bättre arbetsmiljö och längre livslängd.
Det innebär att man ibland får stå ute mitt i kallaste vintern när det blåser småspik bland glas, sprängsten, grus, kalk, träflis, gödningsmedel, potatis, sopor m.m. mitt i natten för att bandet gått av när nån jäv* lagt en bakaxel i containern för plåtburkar/hushållssopor! Ja dom dagarna eller nätterna är INTE roliga men som tur är så händer det inte så ofta.

Här finns en liten film om du inte vet vad ett transportband är http://www.youtube.com/watch?v=AP5fGTiQKa0.

Hur hamnade jag här då?
Hej och välkomna till min NYA lilla plats i Prippklubben. Funderar lite smått på hur jag ska klara klivet från webmaster till krönikör, vi får väl se.

Vem är ansvarig?
Jo jag fick ett Facebook meddelande från Marie D en kväll att Tojja ville prata med mig ang. hemsidan. De kändes lite konstigt eftersom vi numer har en ny webmaster. Klart man blir lite nyfiken så jag skickade iväg ett sms till Tojja

-”vaken? Hörde att du ville prata med mig”.

Efter sms’et så kom inget svar (jag vänta länge, typ 3 minuter MINST!), NÄ han vill inte svara, jag ringer!

– Hej… Vi undrar om du vill skriva en krönika, ungefär en gång i månaden? sa Tojja

– ja varför inte? sa Jag

Ja vi pratade väl lite till, men det va inget jätte långt samtal. Vi lägger på och jag funderar lite på vad jag svarat ja på, jag funderar nog fortfarande!

Jag tror jag gör som så att jag funderar ytterligare ett tag till och återkommer lite senare, närmare bestämt om ca en månad… 😉

Hoppas de e ok för dig för jag tror att åtminstone JAG kan få lite kul här. Får inte du det så lär jag nog få ett till meddelande från Marie och Tojja å de vill jag INTE ha! Ja e ju knappt uppvärmd ännu!!!

Hoppas du inte tycker det här va rörigt? Vänta till nästa månad… Jag kan inte lova att den blir bättre 😉
Nu vet ni i.a.f. varför jag fått ett hörn här på hemsidan.

// Peter



Tillbaka