Under den här tiden på året vet ni kanske om att Oktoberfest är på gång i München. SOM TUR VA så har Rema Tip Top en kurs under dessa dagar nere i München. Rema Tip Top levererar lim, laglappar, primer och många av de verktyg jag använder i mitt jobb som vulkare.
På kurs dagtid och dricka öl kvällstid, eftersom det är andra året i rad som jag åker dit nu så vet jag att det inte va ren tur att jag klarade en vecka med 8.00 – 16.00 skoltid och 17.00 – 22.00 dricka öl… fast det va väldigt nära ett par dar att jag tog det lugnt!
Vi anlände sent på söndagskvällen till det gästhus där vi skulle sova, en kortis till den lokala restaurangen med ett par öl han vi i alla fall med.
Andra dagen så åkte vi ner på stan och väl där så bestämde vi oss för Hofbräuhaus. En Pub/restaurang som funnits sedan 1500talet!
Där blev det fest och det va riktigt jäk.. kul, hela kvällen stannade vi där och pratade med folk från världen alla hörn.
Det finns ca 1300 sittplatser i den restaurangen och det va fullt hela tiden.
Man kan säga att kursen blev ”lite” lidande för all öldrickande, dag 2 fick vi inte hålla några knivar!? Men det fungerade!

Vila efter Hofbräuhaus

Vila efter Hofbräuhaus

Nu hade vi ”oturen” att det fanns 2 i sällskapet som inte gillade öl, bl.a. vår reseledare från ett Göteborgsföretag. Han ville INTE ha mer öl! Så 3dje kvällen blev det Hard Rock Cafe istället
– ”Jag vill ha SPRIT” sa han????
Väl där så bjöd han på första rundan, de blev en liter öl? Eftersom han tjatade om fördärvet med öl å den otroligt jobbiga bakfyllan man får så salade vi för hans groggar och köpte honom 6st 12or vodka Red Bull! Han orkade inte alla själv.
Nog trodde jag det skulle få honom å tystna, men ack nej ;-).
Oktoberfest är en bavarisk händelse som startade år 1810 med festligheter kring ett kungligt bröllop. Om det är så att dom skilde sig och gifte om sig igen nästa år vet jag inte men dom gillade tydligen festen och ölen så pass mycket att dom bestämde sig för att fortsätta festen redan året därpå, resten är ju numera historia.
Första året där så satt vi i HB (HofBräuhaus) tältet och i år var vi i Spatenbräu tältet. Underbar stämning i båda men HB tältet är det klart bästa av dom två.
Vet du inte när du ska dricka och skåla så är det bara att lyssna på musiken, Ein Prosit spelas var 20 minut oavsett vilket tält du befinner dig i och efter den korta sången är det en skål, dessutom är det obligatoriskt att antingen stå upp eller åtminstone lyfta glaset under hela sången, det blir många lyft under en kväll, tro mig!

Nu är jag hemma och det har tagit mig ett par dar å få tillbaka krafterna, men det är värt var enda minut där nere i München!Tillbaka